Αίτηση εργασίας στα McDonald's μέσω Snapchat

Η νέα γενιά στην εύρεση εργασίας
11 Απριλίου 2017 08:36
Αίτηση εργασίας στα McDonald's μέσω Snapchat

Ένα νέο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας αναπτύσσουν τα McDonald’s στην Αυστραλία με τη συνεργασία του Snapchat. Τα λεγόμενα Snaplications επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους για εργασία να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω Snapchat. Ένα ειδικό φίλτρο “φοράει” ένα καπέλο McDonald’s και ένα καρτελάκι με όνομα σε αυτούς που κάνουν την αίτηση, καταγράφοντας video 10 δευτερολέπτων στο οποίο μιλούν για τους εαυτούς τους. Έπειτα, στέλνεται στους ενδιαφερόμενους ένα link από το οποίο μπορούν να κατεβάσουν την επίσημη φόρμα για να τη συμπληρώσουν με τα στοιχεία τους.

Μπορεί τα 10 δευτερόλεπτα να μην είναι αυτά που θα καθορίσουν αν θα πάρει κάποιος τη θέση εργασίας, αλλά τουλάχιστον ξεκινάει τη διαδικασία, όπως αναφέρει και ο COO των McDonald’s Australia, Shaun Ruming. Δεν ξεκαθαρίζεται επίσης ο βαθμός που το video επηρεάζει τις πιθανότητες κάποιου να προσληφθεί.

Σίγουρα δε θα αντικαταστήσει μια ενδελεχή προσωπική συνέντευξη, αλλά το λαμβάνουμε υπόψιν. Ψάχνουμε για τη θετική ενέργεια, την ελκυστική προσωπικότητα, κάποιον που θα ήταν καλός σε ρόλο εξυπηρέτησης πελατών. Αν κρίνω από αυτά που στέλνει η κόρη μου στις φίλες της, παίρνεις μια ιδέα για αυτό (από το video των 10 δευτερολέπτων).

Ίσως κάποια μέρα τα social media να γίνουν τα σύγχρονα γραφεία ευρέσεως εργασίας, προς το παρόν όμως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μια ευφυέστατη απόπειρα συγκαλυμμένου τρόπου για να επιλέξει κάποιος το hyperlink. Τα Snaplications δηλαδή, αποτελούν ένα εργαλείο επιστράτευσης εργαζομένων και όχι ένα σύστημα αιτήσεως εργασίας...προς το παρόν.