Το YouTube αλλάζει το monetization στα βίντεο

Για να καταπολεμήσει κανάλια που εκβιάζουν τους κανόνες πληρωμής
07 Απριλίου 2017 15:57
Το YouTube αλλάζει το monetization στα βίντεο

Το θέμα του monetization είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του YouTube εδώ και πέντε χρόνια από τότε που άνοιξε προς όλους το partner πρόγραμμα. Από τη μία υπήρχαν YouTubers που όντως έφτιαχναν και φτιάχνουν το δικό τους περιεχόμενο, αλλά από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες και μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους content creators, με αποτέλεσμα να "κλέβουν" από την πίτα των χρημάτων, ανεβάζοντας περιεχόμενο που δεν τους ανήκει όπως τραγούδια και ταινίες. 

Σε μια κίνηση για να καταπολεμήσει το φαινόμενο των βλαβερών καναλιών το YouTube ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή στο partner πρόγραμμα του. Από εδώ και στο εξής οι δημιουργοί περιεχομένου δεν θα μπορούν να ανοίγουν τη στρόφιγγα του monetization και να κερδίζουν χρήματα από την πρώτη προβολή, παρά μόνο εάν ξεπεράσουν το όριο των 10.000 lifetime views. Με αυτό το μέτρο, το YouTube ελπίζει να τους δώσει αρκετό χρόνο να μαζέψουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να ξεχωρίσουν αν το κανάλι είναι νόμιμο, χωρίς αντιθέτως να αποθαρρύνει τους νέους content creators από το να εγγραφούν στην υπηρεσία. 

Τώρα, που το YouTube είναι πιο κοντά από ποτέ στο μοντέλο της τηλεόρασης και διεισδύει στα τηλεοπτικά ύδατα -βλ. YouTube TV- αναλαμβάνει να κάνει κάποια απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας.

Πως βλέπετε αυτήν την κίνηση; Πείτε μας στα σχόλια. 

Tags: