Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η αστροναύτης της NASA

Η Dr. Peggy Whitson πάει για τη μεγαλύτερη παραμονή στο διάστημα
07 Απριλίου 2017 07:50
Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η αστροναύτης της NASA

Ήταν η πρώτη γυναίκα διοικητής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τον προηγούμενο μήνα κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων διαστημικών βολτών από γυναίκα αστροναύτη. Η Dr. Peggy Whitson δε σταματά εκεί και τώρα έχει βάλει πλώρη να καταρρίψει το ρεκόρ για τον περισσότερο συνολικό χρόνο στο διάστημα από οποιονδήποτε αστροναύτη.

Χάρη σε μια συμφωνία με τη ρωσική Roscosmos, η Whitson θα παραμείνει σε τροχιά για τους επόμενους τρεις μήνες. Ήταν προγραμματισμένο να γυρίσει στη Γη με την αποστολή Expedition 51 τον Ιούνιο, οι Ρώσοι όμως μειώνουν το προσωπικό τους στους δύο κοσμοναύτες για την αποστολή Expedition 52 και έτσι η Whitson θα παραμείνει στον ISS μέχρι το Σεπτέμβριο για να παραμείνει επανδρωμένος με έξι άτομα.

Πριν να φτάσει στον ISS το Νοέμβριο είχε ήδη συγκεντρώσει 377 μέρες στο διάστημα. Στις 9 Απριλίου θα αναλάβει ξανά καθήκοντα διοικητή κι έτσι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που έχει αυτό το αξίωμα δύο φορές. Στις 24 Απριλίου θα σπάσει το ρεκόρ του αστροναύτη Jeff Williams με τις 534 ημέρες στο διάστημα και θα το ξεπεράσει κατά πολύ τους επόμενους πέντε μήνες που της μένουν μέχρι να γυρίσει στη Γη το Σεπτέμβριο.

Tags: