Πήγε για ύπνο με το smartphone και παραλίγο να πεθάνει

Γιατί είναι κακή ιδέα να παίρνετε το smartphone στο κρεβάτι
04 Απριλίου 2017 09:43
Πήγε για ύπνο με το smartphone και παραλίγο να πεθάνει

Σίγουρα πολλοί από εσάς κάνετε μερικά scrolls στο Facebook ή βλέπετε μερικά videos στο YouTube από το κινητό σας στο κρεβάτι πριν να σας πάρει ο ύπνος. Ωστόσο κατά περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και αν και σπάνιο, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που ο χρήστης τραυματίστηκε ή κινδύνεψε σοβαρά η ίδια του η ζωή.

Ο Wiley Day από την Alabama των ΗΠΑ, πήγε στο κρεββάτι του με το iPhone συνδεδεμένο στο καλώδιο φόρτισης ενώ το χρησιμοποιούσε…όπως έκανε σχεδόν κάθε βράδυ. Το συγκεκριμένο βράδυ όμως για κακή του τύχη, γυρνώντας πλευρό, το ΤΑΠ (στρατιωτική Ταυτότητα Αναγνωρίσεως Πτώματος) που φορούσε στο λαιμό του άγγιξε μια εκτεθειμένη επαφή από την κεφαλή του φορτιστή η οποία είχε βγει όσο κοιμόταν. Ακολούθησε ηλεκτροπληξία, η οποία λόγω του ΤΑΠ του προκάλεσε και τρίτου βαθμού εγκαύματα στο λαιμό. Ευτυχώς, κατάφερε να αρπάξει το ΤΑΠ και να το σκίσει από το λαιμό του, με μερικά τμήματα από την αλυσίδα να έχουν γίνει ένα με τα χέρια του, τα οποία έπαθαν κι αυτά εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Ο γιατρός Benjamin Fail από την πόλη του Day δήλωσε πως είναι τυχερός που ζει, αφού 100 Volts είναι αρκετά για να σκοτώσουν κάποιον. Τον Day τον χτύπησαν 110 Volts.

Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 400 θάνατοι ετησίως από 4.400 περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας. Τα περισσότερα συμβαίνουν στην εργασία, αλλά ένα άλλο στατιστικό σημειώνει πως καλώδια φόρτισης είναι υπεύθυνα για 4.700 πυρκαγιές σε σπίτια κάθε χρόνο με 50 θανάτους και 280 τραυματισμούς.

Καλό θα ήταν λοιπόν, πρώτον να αγοράζετε καλής ποιότητας καλώδια και φορτιστές και δεύτερον να αφήνετε το τηλέφωνο να φορτίζει μακριά από εσάς όταν κοιμάστε. Εξάλλου με τα περισσότερα τηλέφωνα να διαθέτουν πλέον και τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, μπορείτε να τα φορτίσετε για λίγη ώρα οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα.