Η Apple είναι η μόνη ειλικρινής εταιρία για τη διάρκεια μπαταρίας των laptop της

Αποκαλυπτικό το νέο συγκριτικό
04 Απριλίου 2017 09:06
Η Apple είναι η μόνη ειλικρινής εταιρία για τη διάρκεια μπαταρίας των laptop της

Όλοι οι κατασκευαστές laptop όταν αναφέρονται στην μπαταρία, προσφέρουν μια εκτίμηση για τη διάρκειά της. Μια νέα έρευνα του περιοδικού Which? όμως αποκαλύπτει πως αυτές οι εκτιμήσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Το περιοδικό συνέκρινε 67 σύγχρονα laptops το τελευταίο έτος για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές υπερβάλλουν στις δηλώσεις τους για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία μερικές φορές φτάνει και τη μισή από αυτή που ισχυρίζονται.

Η δοκιμή γίνεται με browsing στο web μέσω Wi-Fi, τουλάχιστον 3 φορές από πλήρη φόρτιση μέχρι να κλείσει το laptop. Να σημειώσουμε πως δεν αποκαλύπτεται όμως το επίπεδο φωτεινότητας ούτε ο browser που χρησιμοποιείται, δεδομένα σημαντικά για τις επιδόσεις της μπαταρίας.

Όπως βλέπετε και στο διάγραμμα, η Apple τονίζεται με πράσινο χρώμα λόγω του ότι η διάρκεια της μπαταρίας ξεπερνά τη διάρκεια που η ίδια η Apple ισχυρίζεται πως διαρκεί, καθιστώντας το δαγκωμένο μήλο τη μόνη εταιρία από τους κατασκευαστές που κάνει πράξη αυτά που λέει…σε αυτή τη δοκιμή τουλάχιστον. Στα Windows laptops, η Asus φαίνεται πως είναι η πιο αληθινή στο λόγο της ή τουλάχιστον αυτή με την καλύτερη “πραγματική” διάρκεια της μπαταρίας η οποία φτάνει σχεδόν τις 7 ώρες.

Το περιοδικό κάλεσε τους κατασκευαστές να σχολιάσουν τα αποτελέσματα, με την Dell να σημειώνει πως “κάθε ένας χρησιμοποιεί το PC του διαφορετικά”, ενώ η HP τόνισε πως τα δικά της tests ήταν ακριβή και διεξήχθησαν “με πραγματικά scripts που έτρεχαν σε πραγματικές εφαρμογές όπως το Microsoft Office”.

Εσείς ποιας εταιρίας laptop έχετε; Είναι η διάρκεια της μπαταρίας αυτή που προβλέπεται από τον κατασκευαστή;