Βιασμός ανήλικης στο Facebook Live

40 άτομα παρακολούθησαν και κανείς δεν κάλεσε αστυνομία
23 Μαρτίου 2017 12:03
Βιασμός ανήλικης στο Facebook Live

Το Facebook αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης του περιεχομένου της Live streaming υπηρεσίας του. Μετά το live stream του Δεκεμβρίου με την αυτοκτονία μιας 12χρονης και του Ιανουαρίου με τον ξυλοδαρμό ενός εφήβου με ειδικές ανάγκες που έκανε το γύρο του κόσμου, ένα νέο περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι άντρες επιτέθηκαν σεξουαλικά σε μια έφηβη 15 ετών και το μετέδωσαν μέσω Facebook Live. Ίσως ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι το γεγονός πως το video παρακολούθησαν 40 άτομα, κανένα από τα οποία δεν κάλεσε την αστυνομία.

Το video φυσικά κατέβηκε από το Facebook και ακολούθησε επίσημη δήλωση της εταιρίας.

Πρόκειται για ένα απεχθές έγκλημα και δεν επιτρέπουμε τέτοιο περιεχόμενο στο Facebook. Λαμβάνουμε την ευθύνη μας να κρατάμε τον κόσμο ασφαλή στο Facebook πολύ σοβαρά και θα αφαιρούμε videos που απεικονίζουν σεξουαλική βία και μοιράζονται για να αποθεώσουν τη βία.

Να σημειώσουμε πως από τη μέρα που κυκλοφόρησε το Facebook Live, έχουν καταγραφεί πάνω από 50 πράξεις βίας, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών και αυτοκτονιών, σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal.