GIF αρχείο θεωρείται θανατηφόρο όπλο από δικαστήριο των ΗΠΑ

Πρωτοφανής υπόθεση επίθεσης σε επιληπτικό
22 Μαρτίου 2017 09:41
GIF αρχείο θεωρείται θανατηφόρο όπλο από δικαστήριο των ΗΠΑ

Μια υπόθεση χωρίς προηγούμενο εκτυλίσσεται στις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ. Ο John Rayne Rivello κατηγορείται πως έστειλε ένα GIF που αναβόσβηνε γρήγορα στο δημοσιογράφο Kurt Eichenwald με σκοπό να του προκαλέσει επιληπτική κρίση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την κατάστασή του. Το δικαστήριο έκρινε πως το GIF αρχείο θεωρείται στη συγκεκριμένη υπόθεση θανατηφόρο όπλο.

Σύμφωνα με το NBC News, το FBI βρήκε τον Rivello ο οποίος είχε το ψευδώνυμο @jew_goldstein στο Twitter. Στο GIF αρχείο, ο Rivello σημείωσε “Αξίζεις μια κρίση για το post σου” ενώ στην περιγραφή ανέφερε “Ελπίζω αυτό να του προκαλέσει κρίση” και παρότρυνε άλλους να του το στείλουν “για να δούμε αν θα πεθάνει”.

Ειδικοί τονίζουν πως η κατηγοριοποίηση ενός GIF ως θανατηφόρο όπλο είναι πρωτοφανής και πως ο Rivello θα στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή του στην Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, όπου οι εικόνες και η τέχνη καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης. Ωστόσο η στοχοποίηση του Eichenwald και οι σαφείς δηλώσεις των προθέσεων του Rivello δυσχεραίνουν τη θέση του.