Η Google ξαφνιάζει τους πάντες και ανακοινώνει το Android O

Υπόσχεται ακόμη καλύτερη μπαταρία και ειδοποιήσεις
21 Μαρτίου 2017 17:52
Η Google ξαφνιάζει τους πάντες και ανακοινώνει το Android O

Η Google ξάφνιασε την Android κοινότητα με την ανακοίνωση της διάθεσης της επόμενης έκδοσης Android για τους developers σήμερα και όχι κατά τη διάρκεια του Android I/O όπως αναμενόταν. Το νέο Android O (τα στοιχήματα της ονομασίας ευνοούν το Oreo) φέρνει καλύτερη διαχείριση μπαταρίας και αλλαγές στις ειδοποιήσεις.

Οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, αλλά οι ειδοποιήσεις πλέον θα μπορούν να ομαδοποιούνται στα λεγόμενα “channels” και ο χρήστης να επιλέγει αν θέλει να τις δει αναλυτικά. Την μπαταρία θα βοηθήσει το λεγόμενο “background limits” το οποίο θα βάζει όριο στις εφαρμογές που θα επιτρέπεται να τρέχουν στο background βάσει τριών κατηγοριών: τις “σιωπηλές” μεταδόσεις, τα background services και τα location updates.

Αυτή η αλλαγή με το background limits θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργούν οι εφαρμογές στο Android και κατ’ επέκταση, θα αλλάξει την εμπειρία χρήσης του Android, σύμφωνα πάντα με την Google.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το picture-in-picture mode στα videos, που έχουμε δει σε tablets από πέρυσι και“adaptive” εικονίδια τα οποία αλλάζουν όψη ανάλογα το θέμα της home screen του χρήστη. Επίσης προβλέπονται νέα “high-quality Bluetooth audio codecs” κάτι που σημαίνει πως η Google θα αναβαθμίσει την ποιότητα ήχου για τα ασύρματα ακουστικά. Υπάρχει ακόμα υποστήριξη πλοήγησης πληκτρολογίου με βέλος και tab πλήκτρο.

Το Android O δε διατίθεται ακόμα σε beta και οι developers μπορούν να το δοκιμάσουν μόνο μέσω του επίσημου Android emulator. Μπορούν επίσης με δικό τους ρίσκο να φλασάρουν τη νέα έκδοση στα Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P και Nexus Player.

Το τοπίο πρόκειται να ξεκαθαρίσει στο Google I/O στις 17-19 Μαΐου.