Η πολυτελής Vertu εξαγοράζεται από εξόριστο Τούρκο επιχειρηματία 

Η μυστηριώδης φιγούρα του Hakan Uzan

Η πολυτελής Vertu εξαγοράζεται από εξόριστο Τούρκο επιχειρηματία

Η Βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών τηλεφώνων Vertu εξαγοράστηκε από τον εξόριστο Τούρκο επιχειρηματία Hakan Uzan, έναντι £50 εκατομμυρίων (€57 εκατομμύρια), όπως αναφέρει η Telegraph.

Η Vertu είναι γνωστή για τις οθόνες από ζαφείρι, τα πλαίσια τιτανίου και τις δερμάτινες επενδύσεις που εξοπλίζει τα τηλέφωνά της και κυρίως για τις εξωφρενικές τιμές της που μπορούν να φτάσουν τις €45.000 για μία συσκευή, ενώ με κάθε μία από αυτές προσφέρεται και ένας προσωπικός βοηθός για να εξυπηρετεί τον πελάτη τηλεφωνικά οποιαδήποτε στιγμή. Η εταιρία είχε δημιουργηθεί από τη Nokia το 1990, πωλήθηκε το 2012 και έκτοτε έχει αλλάξει πολλά χέρια.

Τώρα είναι πλέον στην ιδιοκτησία της Baferton Ltd., μιας εταιρίας του Uzan με έδρα τη Λευκωσία. Ο Uzan έχει εμπλακεί δικαστικά πολλάκις με τη Nokia, τη Motorola, ακόμα και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Η οικογένειά του βρίσκεται σε διαμάχη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και έχει εξοριστεί από την Τουρκία από το 2009, βρίσκοντας πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, ενώ άγνωστη παραμένει η τοποθεσία του ίδιου του Uzan. Εκπρόσωπός του δήλωσε:

Η Vertu είναι μια ισχυρή μάρκα με αναγνωρισμένο όνομα στην αγορά. Ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα για να προσφέρουμε την επένδυση που χρειάζεται η Vertu ώστε να φτάσει το maximum των δυνατοτήτων της.

0 comment(s)