Η Google φέρνει το τέλος του CAPTCHA

Δεν το χρειάζεται πλέον για να ξεχωρίσει τους ανθρώπους από τα bots
14 Μαρτίου 2017 07:41
Η Google φέρνει το τέλος του CAPTCHA

Το CAPTCHA σύστημα δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αν έχετε χρησιμοποιήσει το internet την τελευταία δεκαετία. Είναι το Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart, ένα μικρό κουτάκι στα websites που σας δείχνει παραμορφωμένες λέξεις ή σας ζητά να κάνετε κλικ σε ένα σημείο για να αποδείξετε πως είστε άνθρωπος.

Όλο αυτό σύντομα θα είναι παρελθόν, αφού η Google εισάγει το Invisible CAPTCHA, “ένα συνδυασμό εκμάθησης μηχανής και ανεπτυγμένης ανάλυσης ρίσκου που προσαρμόζεται σε νέες και επερχόμενες απειλές”. Ουσιαστικά, η Google έκανε το CAPTCHA αόρατο, χωρίς τη χρήση ανθρώπινης επαφής, αφού το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα τις συνήθειες του χρήστη όταν μπαίνει σε ένα site, όπως κινήσεις ποντικιού και IP διεύθυνση.

Αν όλα είναι κανονικά, το περιεχόμενο της σελίδας θα φορτώσει άμεσα. Αν ο αλγόριθμος εντοπίσει παράξενη δραστηριότητα, θα εμφανιστεί το παραδοσιακό CAPTCHA.

Η Google δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος για λόγους ασφαλείας. Σύντομα λοιπόν, η περιήγηση στο διαδίκτυο θα είναι λίγο πιο γρήγορη και λιγότερο περίπλοκη, βάζοντας και το CAPTCHA στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του internet.