Mark Zuckerberg: Τιμητικό πτυχίο από το Harvard

Αφού το παράτησε πριν 12 χρόνια
10 Μαρτίου 2017 13:05
Mark Zuckerberg: Τιμητικό πτυχίο από το Harvard

Ο Mark Zuckerberg δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του στο Harvard στην Επιστήμη Υπολογιστών, και το 2005 τις παράτησε για να ακολουθήσει το όνειρό του καταλήγοντας να έχει μια αυτοκρατορία αξίας $400 δισεκατομμυρίων. Τώρα, 12 χρόνια μετά, ο Zuckerberg θα εισπράξει ένα τιμητικό πτυχίο από το γνωστό πανεπιστήμιο μαζί με τους απόφοιτους του 2017. Τα νέα ανακοινώθηκαν στο website του Harvard.

Η ηγεσία του Mark Zuckerberg έχει αλλάξει άρδην τη φύση των κοινωνικών επαφών παγκοσμίως. Λίγες εφευρέσεις των σύγχρονων καιρών μπορούν να σταθούν δίπλα στο Facebook και στην επίπτωση που είχε στο πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε όλο τον κόσμο. Και λίγοι άνθρωποι μπορούν να σταθούν δίπλα στον Mark Zuckerberg και τη θέλησή του να αλλάξει τον κόσμο μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και τη δέσμευσή του να προωθήσει την επιστήμη, να βελτιώσει την παιδεία και να επεκτείνει τις ευκαιρίες μέσα από το στόχο της φιλανθρωπίας.

Ο Zuckerberg δεν είναι το μόνο μεγάλο όνομα της Silicon Valley που παράτησε τις σπουδές του και κατάφερε να γνωρίσει την επιτυχία. Ο Steve Jobs της Apple είχε παρατήσει τις σπουδές του στο Reed College για να ξεκινήσει την εταιρία με τον Steve Wozniak το 1976, ενώ και ο Bill Gates εγκατέλειψε το Harvard για να ιδρύσει τη Microsoft μαζί με τον Paul Allen δύο χρόνια μετά.