Ο όρος “στοχευμένη διαφήμιση” φαίνεται πως αποκτά ένα νέο νόημα στη Μόσχα. Μια εταιρία, η Synaps Labs, έχει αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους, οι οποίες μπορούν να αναγνωρίσουν τα οχήματα που περνούν και να προβάλλουν σχετικό περιεχόμενο. Παρόμοια τεχνολογία είχαμε δει πέρυσι στην Ιαπωνία.
Οι πινακίδες συνδυάζουν υψηλής ταχύτητας κάμερες και machine learning, το οποίο μαθαίνει σταδιακά να αναγνωρίζει τα οχήματα και να καταλαβαίνει ποια διαφήμιση πρέπει να προβάλλει. Το concept το έχουμε δει στο Minority Report και σε άλλες ταινίες και για άλλη μια φορά η πραγματικότητα ξεπερνά την επιστημονική φαντασία.
Σύμφωνα με τη Synaps, μια διαφήμιση στις πινακίδες της που θα προβληθεί 8.500 φορές το μήνα, αντιστοιχεί στον ίδιο αριθμό αποδεκτών (οδηγών) όσο μια τυπική διαφήμιση που θα προβαλλόταν 55.000 φορές, καθιστώντας εξαιρετικά αποδοτικό το σύστημα της εταιρίας για τους διαφημιζόμενους.
Must Read
7 Ιουλίου: Υποχρεωτική από σήμερα η παρακολούθηση οδηγού σε όλα τα νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ
Ελλάδα: Αλλάζει το φαρμακείο αυτοκινήτου – Τι πρέπει να περιέχει μέσα
Στην Ιαπωνία δεν γίνεται να αγοράσεις αυτοκίνητο χωρίς να υπάρχει θέση πάρκινγκ