Πραγματικά ασύρματη φόρτιση από την Disney

Μεταφορά ενέργειας σε ένα δωμάτιο χωρίς καλώδια
22 Φεβρουαρίου 2017 10:15
Πραγματικά ασύρματη φόρτιση από την Disney

Η λεγόμενη ασύρματη φόρτιση δεν είναι πραγματικά ασύρματη έως τώρα. Ναι, το τηλέφωνο δε χρειάζεται να συνδεθεί με καλώδιο, αρκεί να το ακουμπήσει κάποιος σωστά σε μια επιφάνεια. Η επιφάνεια αυτή όμως πρέπει να είναι συνδεδεμένη με καλώδιο. Επίσης, δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, αφού η φόρτιση διακόπτεται όταν την αφαιρέσει από την επιφάνεια και την πάρει στα χέρια του.

Φαίνεται όμως πως το ερευνητικό κομμάτι της Disney, η Disney Research, έχει να προσφέρει κάτι πραγματικά καινοτόμο σε αυτή την τεχνολογία. Δημιούργησε λοιπόν ένα πρωτότυπο δωμάτιο ασύρματης φόρτισης το οποίο προσφέρει αδιάκοπη μεταφορά ενέργειας χωρίς καλώδια. Το δωμάτιο αποτελείται από τοίχους αλουμινίου, ένα μεγάλο χάλκινο σωλήνα στη μέση του και 15 πυκνωτές τοποθετημένους στο μέσο του σωλήνα. Έτσι, όλες οι συσκευές που υπάρχουν στο χώρο λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια αλλά χωρίς κάποιο καλώδιο.

Σε αυτό το εγχείρημα επιδεικνύουμε ασύρματη μεταφορά ενέργειας στα πλαίσια ενός δωματίου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να το συρρικνώσουμε στο μέγεθος ενός κουτιού ή επιφάνειας φόρτισης, ή να το μεγεθύνουμε στο μέγεθος μιας αποθήκης ή ενός τεράστιου κτιρίου.