Συνελήφθη τελικά ο επικεφαλής της Samsung

Βαριές κατηγορίες και για την Πρόεδρο της Νότιας Κορέας
17 Φεβρουαρίου 2017 07:44
Συνελήφθη τελικά ο επικεφαλής της Samsung

Μετά από ένα μήνα αφότου οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας είχαν ζητήσει τη σύλληψη του Lee Jae-yong με την κατηγορία της δωροδοκίας, τα δικαστήρια έδωσαν το πράσινο φως. Όπως αναφέρει το Yonhap News, ο νυν Αντιπρόεδρος και μελλοντικός διάδοχος της Προεδρίας της Samsung συνελήφθη χάρη σε νέες κατηγορίες που του προσάφθηκαν, όπως απόκρυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων και παραβίαση νόμων περί μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Ο Lee συνελήφθη στο Κέντρο Κράτησης της Σεούλ, αφού περίμενε εκεί όλο το βράδυ για την απόφαση. Οδηγήθηκε σε ένα κελί με τηλεόραση και γραφείο και θα παραμείνει στο κέντρο κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία, ενώ το Bloomberg σημειώνει πως μπορεί να χρειαστούν έως και 18 μήνες για να οδηγηθεί η υπόθεση στις αίθουσες του δικαστηρίου και να καταλήξει σε μια απόφαση.

Ο Lee κατηγορείται για δωροδοκία της Νοτιοκορεάτισσας Προέδρου, Park Geun-hye με $38 εκατομμύρια για να διευκολύνει τη μετάβασή του στην ανάληψη της ηγεσίας της Samsung. Η Πρόεδρος της χώρας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και αν κριθεί ένοχη από το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα είναι η πρώτη εκλεγμένη ηγέτης της χώρας που θα απομακρυνθεί από τη θέση της.

Η Samsung δήλωσε πως “θα βάλουμε τα δυνατά μας για να σιγουρευτούμε πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στις μελλοντικές δικαστικές ακροάσεις”.