Huawei: Περισσότερες πωλήσεις, μικρότερο κέρδος

Αυξήθηκαν τα έξοδα
13 Φεβρουαρίου 2017 09:43
Huawei: Περισσότερες πωλήσεις, μικρότερο κέρδος

Η Huawei έχει μια διαρκώς ανοδική πορεία στη διεθνή αγορά και είναι προς το παρόν το νούμερο 3 σε αυτήν. Το 2016 ήταν μια σημαντική χρονιά για αυτήν αφού οι πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 30% σε σχέση με το 2015. Ωστόσο, σύμφωνα με το The Information, η εταιρία είδε μείωση κερδών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Huawei είχε μόλις $2 δισεκατομμύρια λειτουργικά κέρδη το 2016, μη καταφέρνοντας να φτάσει το στόχο των $2.5 δισεκατομμυρίων που είχε θέσει. Το 2015 τα κέρδη ήταν στα $2.2 δις.

Πώς γίνεται λοιπόν μια εταιρία να πουλάει περισσότερο και να βγάζει λιγότερα; Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 42% στα $26 δισεκατομμύρια, είδε όμως και σημαντική αύξηση στα λειτουργικά έξοδα. Ουσιαστικά η Huawei ξόδεψε πολλά περισσότερα φέτος προσφέροντας καλές προσφορές σε αλυσίδες λιανικής και σε παρόχους, ενώ σημαντικά ήταν και τα έξοδα σε διαφήμιση και marketing.

Ο στόχος για το 2017 λέγεται πως είναι κέρδη $4 δισεκατομμυρίων, μέσω περιορισμού του κόστους και περαιτέρω βελτίωση των πωλήσεων.