Η Planet εξαγοράζει την Terra Bella της Google

Φωτογραφίες του πλανήτη σε καθημερινή βάση
05 Φεβρουαρίου 2017 07:51
Η Planet εξαγοράζει την Terra Bella της Google

Η ανταγωνίστρια της Google στη δορυφορική φωτογραφία, Planet, θα εξαγοράσει την Terra Bella από την πρώτη και θα αναλάβει το δορυφορικό δίκτυό της με τους υψηλής ανάλυσης δορυφόρους SkySat. Η Google μάλιστα θα αρχίσει να αγοράζει τις εικόνες για το Google Earth και άλλα προϊόντα της κατευθείαν από την Planet.

Η Google εξαγόρασε το σύστημα Terra Bella το 2014, όταν ονομαζόταν Skybox Imaging, έναντι $500 εκατομμυρίων. Από τότε έχει αναπτύξει εφτά δορυφόρους υψηλής ανάλυσης για τα Google Maps. Η Planet σκοπεύει να ενσωματώσει τους εφτά δορυφόρους υψηλής ανάλυσης στο δικό της δίκτυο των 60 δορυφόρων μέτριας ανάλυσης. Μάλιστα, με τα σχέδια της Planet για εκτόξευση 88 νέων δορυφόρων Dove, η Planet θα μπορεί να φωτογραφίζει κάθε γωνιά του πλανήτη σε καθημερινή βάση.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η Wall Street Journal πιστεύει πως η Alphabet θα πάρει σε αντάλλαγμα μετοχές της Planet. Σύμφωνα με τον CEO της Planet, Will Marshall, μερικοί εργαζόμενοι της Terra Bella θα ενωθούν με την ομάδα της Planet.