Ο Zuckerberg κριτικάρει τον Trump για το προσφυγικό

“Κρατήστε ανοιχτές τις πόρτες μας στους πρόσφυγες”
30 Ιανουαρίου 2017 07:27
Ο Zuckerberg κριτικάρει τον Trump για το προσφυγικό

Μπορεί ο Zuckerberg να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται για πολιτική καριέρα, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να κριτικάρει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Donald Trump με υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος απαγορεύει προσωρινά την πρόσβαση στις ΗΠΑ από 7 χώρες, κυρίως Μουσουλμανικές, τις Ιράν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Σουδάν, Λιβύη, έστω κι αν αυτοί που ταξιδεύουν διαθέτουν πράσινη κάρτα. Επιπλέον, σταματά την αποδοχή προσφύγων από τη Συρία. Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και ο Zuckerberg πήρε τελικά θέση.

Με ένα μακροσκελές post στο Facebook, ο Zuckerberg ξεκινά την κριτική του θυμίζοντας πως οι παπούδες του ήταν από Γερμανία, Αυστρία και Πολωνία, ενώ οι γονείς της γυναίκας του από Κίνα και Vietnam. Τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος μεταναστών και πως θα πρέπει να είναι περήφανοι για αυτό και ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχει το διάταγμα του Trump.

Καταλαβαίνει πως η χώρα πρέπει να κρατηθεί ασφαλής, αλλά πιστεύει πως η επέκταση τέτοιων νόμων σε ανθρώπους που δεν αποτελούν απειλή θα φέρει περισσότερα προβλήματα και τονίζει πως οι πόρτες των ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές για τους πρόσφυγες.

Δήλωσε τέλος τη στήριξή του στον Trump, για τη δέσμευσή του να προσφέρει νόμιμη διαμονή και εργασία στους ανθρώπους που ήρθαν στις ΗΠΑ από το εξωτερικό σε μικρή ηλικία και για τη δήλωσή του πως οι ΗΠΑ πρέπει να επωφεληθούν “από ανθρώπους με μεγάλα ταλέντα που έρχονται στη χώρα”.