$30 δισ. έσοδα μέσα στο 2016 για την αγορά του PC gaming

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Jon Peddie Research
25 Ιανουαρίου 2017 14:04
$30 δισ. έσοδα μέσα στο 2016 για την αγορά του PC gaming

Μπορεί οι πωλήσεις των PC παγκοσμίως να βρίσκονται σε πτώση, αλλά όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Jon Peddie Research, η αγορά του PC gaming hardware μεγαλώνει πιο γρήγορα από ποτέ. Η αγορά των προκατασκευασμένων υπολογιστών μαζί με τα DIY PCs, τους υπολογιστές δηλαδή που φτιάχνει κάποιος κομμάτι-κομμάτι από μόνος του (συμπεριλαμβανομένου τις αναβαθμίσεις και τα περιφερειακά), ξεπέρασε τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στο 2016. Πρόκειται για μια γρηγορότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη της αγοράς, καθώς η JPR είχε προβλέψει πως αυτό το νούμερο δεν θα ξεπεραστεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Σύμφωνα πάντα με την JPR, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική είναι αυτές που ξοδεύουν τα περισσότερα λεφτά στο high-end gaming, αγοράζοντας κομμάτια υπολογιστών (επεξεργαστές, κάρτες γραφικών, πληκτρολόγια κ.α) μεγάλης αξίας. Συνολικά όμως, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά των gaming PCs. Η JPR αναφέρει πως η αγορά του PC gaming απομακρύνεται από τα entry-level συστήματα σιγά-σιγά σε αυτή των mid-range. Η κατηγορία των entry-level σημείωσε πτώση κατά 3% (από 25% στα 22%) σε σύγκριση με το 2015, ενώ η mid-range σημείωσε 4% αύξηση (από 31% στα 35%).

Η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα στοιχεία του 2016 για το console gaming, αλλά τα στοιχεία της για το 2015 είχαν δείξει πως οι κονσόλες ως αγορά είναι κατά 15% μεγαλύτερη από αυτή του PC gaming.

Tags: