Τέλος στα σχέδια της Alphabet για internet μεσω drones

Επικράτησε η επιλογή των αερόστατων
12 Ιανουαρίου 2017 12:16
Τέλος στα σχέδια της Alphabet για internet μεσω drones

Η Alphabet (Google) θέλει να φέρει το internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω του X τμήματός της και μία από τις επιλογές που εξερευνούσε, ήταν η χρήση drones τα οποία έμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον αέρα χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια. Είχαμε αρκετό καιρό να ακούσουμε νέα από αυτό το εγχείρημα και τώρα αποκαλύπτεται ο λόγος. Εκπρόσωπος της Alphabet, επιβεβαίωσε πως το Project Titan, όπως το ονόμαζε, εγκαταλείφθηκε για χάρη του “πιο υποσχόμενουProject Loon. Με το Project Loon η Alphabet σκοπεύει να φέρει αερόστατα μεγάλου υψομέτρου, στις απομακρυσμένες περιοχές της Γης, προσφέροντας πρόσβαση στο internet. Οι εργαζόμενοι στο Project Titan ήδη έχουν απορροφηθεί από άλλα ερευνητικά τμήματα της Alphabet.

Τα προβλήματα ήταν πολλά για το Project Titan με το πρωτότυπο drone να συντρίβεται το 2015. Το budget ήταν επίσης χαμηλό ενώ προβλήματα υπήρχαν και στην αναμετάδοση 5G δεδομένων. Τα μπαλόνια του Project Loon μένουν σχετικά στατικά με λιγότερη προσπάθεια, ενώ οι δυσλειτουργίες είναι πολύ πιο σπάνιες.

Η ομάδα από το Titan ήρθε στην X στα τέλη του 2015. Σταματήσαμε την έρευνά μας για μεγάλου υψομέτρου UAVs για πρόσβαση στο internet λίγο αργότερα. Συγκριτικά, με αυτά τα οικονομικά και τις τεχνικές προσδοκίες, το Project Loon φαίνεται ως μια πολύ πιο υποσχόμενη οδός για να συνδέσουμε τα πυκνοκατοικημένα με τα αραιοκατηκοιμένα μέρη του κόσμου. Πολλοί από την ομάδα του Titan τώρα χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους για άλλα ιπτάμενα projects στην X, συμπεριλαμβανομένων των Loon και Project Wing.