Η Google αφαιρεί αντισημιτικά αποτελέσματα από τις αναζητήσεις

Με έναν νέο αλγόριθμο
27 Δεκεμβρίου 2016 07:40
Η Google αφαιρεί αντισημιτικά αποτελέσματα από τις αναζητήσεις

Στα πλαίσια της πίεσης των κρατών για αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, η Google προχώρησε σε δραστικές αλλαγές στον αλγόριθμό της. Αφορμή στάθηκε πως η αναζήτηση για το αν το Ολοκαύτωμα πραγματικά συνέβη, έδινε στην πρώτη θέση ένα site για την “υπεροχή της Λευκής Φυλής”. Με την αλλαγή του αλγόριθμου, το αποτέλεσμα αυτό και όλα όσα αρνούνται το γεγονός του Ολοκαυτώματος αφαιρέθηκαν εξ ολοκλήρου.

Σε προηγούμενη έρευνα του The Guardian είχε παρατηρηθεί πως το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης στην αναζήτηση “κατηγοριών” ανθρώπων είχε αρνητική χροιά. Για παράδειγμα η αυτόματη συμπλήρωση στην ερώτηση “are jews…” ήταν “evil”, “are women… evil”, “are muslims… bad” κλπ. Η Google είχε δηλώσει τότε πως προσπαθεί να προσφέρει ποικίλο περιεχόμενο αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα σωστά.

Η Google δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον κόσμο υψηλής ποιότητας και επίσημα αποτελέσματα για τις αναζητήσεις τους. Πασχίζουμε για να προσφέρουμε ποικίλο περιεχόμενο από διαφορετικές πηγές και είμαστε δεσμευμένοι στην αρχή ενός ελεύθερου και ανοιχτού δικτύου. Το να κρίνεις ποιες σελίδες στο διαδίκτυο απαντούν καλύτερα σε μια ερώτηση είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και δεν το πετυχαίνουμε πάντα σωστά. Πρόσφατα κάναμε μερικές βελτιώσεις στον αλγόριθμό μας, οι οποίες θα βοηθήσουν να έρθει στην επιφάνεια πιο ποιοτικό, αξιόπιστο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε τους αλγορίθμους μας με τον καιρό για να απευθυνόμαστε σε αυτές τις προκλήσεις.