Φθηνότεροι εξωσκελετοί από την Hyundai  

Θα βοηθήσει άτομα με αναπηρία να περπατήσουν ξανά

Φθηνότεροι εξωσκελετοί από την Hyundai

Οι εξωσκελετοί δεν είναι καινούρια τεχνολογία, ωστόσο το κόστος τους είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε χρήση από ιδιώτες. Η Hyundai πιστεύει πως μπορεί να μειώσει το κόστος τους, βοηθώντας ανθρώπους καθηλωμένους σε αναπηρικά αμαξίδια να ξαναπερπατήσουν.

Ο εξωσκελετός που αναπτύσσει ονομάζεται H-Mex και ο χρήστης του θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις πατερίτσες όχι μόνο για ισορροπία, αλλά πατώντας ένα κουμπί θα μπορεί να δίνει εντολή να μετακινείται το πόδι που επιθυμεί. Υπάρχουν κι άλλα κουμπιά για να κάτσει κάποιος κάτω, να σηκωθεί όρθιος και να ανέβει ή να κατέβει σκάλες. Η Hyundai υποστηρίζει πως μόλις ο χρήστης το συνηθίσει, ο όλος εξοπλισμός θα μοιάζει με game controller και οι εντολές του χρήστη θα του έρχονται φυσικά.

Ο Αντιπρόεδρος της Hyundai στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, Tae Won Lim, τονίζει πως επιχειρηματικά η κατασκευή αυτοκινήτων και ρομποτικών βοηθημάτων κίνησης είναι πολύ κοντά. Τα εργοστάσια ήδη υπάρχουν και οι τιμές μπορούν να γίνουν πολύ προσιτές. Δε δόθηκε κάποια εκτίμηση για την τιμή ενός τέτοιου εξοπλισμού, ωστόσο η Hyundai βρίσκεται ήδη στη διαδικασία απόκτησης ιατρικών πιστοποιήσεων για το H-Mex σε Νότιο Κορέα και ΗΠΑ μέχρι το 2018. Οι πρώτες μονάδες θα διατεθούν σε πελάτες το 2019.