Έτσι σκοπεύει να σας προσελκύσει η Microsoft

Η αντιπρόταση σε Android και iOS
09 Ιουλίου 2014 09:51
Έτσι σκοπεύει να σας προσελκύσει η Microsoft

Αυτή τη στιγμή η Microsoft και τα Windows Phone είναι σταθερά τρίτα στην προτίμηση του κόσμου. Πασχίζουν να μπουν στο παιχνίδι δίπλα σε Android και iOS αλλά αυτό φαντάζει ακατόρθωτο... ακόμα. Σύμφωνα με πηγές του Neowin, η Microsoft ετοιμάζει δύο νέα smartphones τα οποία θα ενσωματώνουν το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των Windows Phone που αναμένουμε με αγωνία. Το 3D Touch.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Kinect της Microsoft, για να κάνει το τηλέφωνό σας πιο δεκτικό σε κινήσεις και τοποθετήσεις από οποιοδήποτε τηλέφωνο στην αγορά. Για παράδειγμα, το 3D Touch θα σας επιτρέψει να απαντήσετε σε μια κλήση, απλά σηκώνοντας το τηλέφωνο στο αυτί σας, θα ενεργοποιήσει το μεγάφωνο όταν το τοποθετήσετε στο τραπέζι και θα τερματίζει την κλήση μόλις το βάλετε στην τσέπη σας, αναγνωρίζοντας τι θέλετε να κάνετε βάσει φωτισμού και θέσης.

Η Neowin ισχυρίζεται πως η πρώτη συσκευή θα είναι το smartphone με την κωδική ονομασία McLaren η οποία θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου και θα ενσωματώνει μια οθόνη 1080p των 5.2 ιντσών, 20MP κάμερα και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Η δεύτερη θα ανήκει στην κατηγορία phablets με 6 ιντσών οθόνη και ίσως να είναι ο διάδοχος του Lumia 1520. Σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνει η Microsoft, είναι να μας δείξει πόσο χρήσιμο θα είναι αυτό το χαρακτηριστικό και κατά πόσο θα διαφοροποιήσει τα Windows Phone από τον ανταγωνισμό. Αλλιώς κινδυνεύει να θυμίσει τις διάφορες λειτουργίες της Samsung, οι οποίες είναι μεν έξυπνες, αλλά ελάχιστοι τις χρησιμοποιούν.

Tags: