Η Interpol χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κυνηγήσει παιδόφιλους

Ανιχνεύει παιδική πορνογραφία στο internet
03 Δεκεμβρίου 2016 07:26
Η Interpol χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κυνηγήσει παιδόφιλους

Οι χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης όλο και πληθαίνουν. Αυτή τη φορά η Interpol τη χρησιμοποιεί για να ανιχνεύσει παιδική πορνογραφία στο internet. Η iCOP (Identifying and Catching Originators in P2P Networks), αναπτύχθηκε με συνεργασία των Lancaster University, German Research Centre for Artificial Intelligence (DFKI) και University College Cork στην Ιρλανδία.

Αυτό που κάνει το iCOP να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συστήματα αναγνώρισης εικόνων είναι πως μπορεί να διαχωρίσει το νέο περιεχόμενο από το παλιό και να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν τα θύματα και να συλλάβουν τους θύτες, επιταχύνοντας έτσι σημαντικά το χρόνο διασταύρωσης στοιχείων.

Μειώνει σημαντικά το απαιτούμενο δυναμικό των ερευνητών. Αντί να χρειάζεται να πλοηγηθούν μέσα σε ένα μεγάλο αριθμό εικόνων και video για να εντοπίσουν νέο υλικό κακοποίησης παιδιών, οι ερευνητές έχουν τώρα αυτοματοποιημένα αποτελέσματα με μεγάλη ακρίβεια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι ερευνητές πρέπει τώρα να ελέγχουν ένα μικρό αριθμό εικόνων και video αντί για χιλιάδες.

Προς το παρόν το iCOP τρέχει δοκιμαστικά στη Lyon της Γαλλίας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, ενώ το toolkit είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν σε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.