Η νέα γιγαντιαία τεσσάρων θέσεων κάρτα γραφικών της Colorful

Δύο ιδιαίτερα μοντέλα από την εταιρία
30 Νοεμβρίου 2016 15:01
Η νέα γιγαντιαία τεσσάρων θέσεων κάρτα γραφικών της Colorful

Η Colorful κατά την διάρκεια του CGU (Colorful Games Union) αποκάλυψε τη νέα iGAME GTX 1080 KUDAN κάρτα γραφικών της. Η νέα custom υλοποίηση της Pascal κάρτας αποτελεί υβρίδιο, λόγω του ιδιαίτερου συστήματος ψύξης της. Στο μπροστά μέρος της iGAME KUDAN υπάρχει κλασικό σύστημα αερόψυξης με τρεις ανεμιστήρες, στους οποίους περιμετρικά υπάρχει ένα διακοσμητικό γρανάζι χρυσού χρώματος, το οποίο προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πινελιά στην κάρτα. Παράλληλα, στο πίσω μέρος της iGAME KUDAN υπάρχει ένα διάφανο backplate, το οποίο μπορεί να συνδέσει ο χρήστης σε κύκλωμα υδρόψυξης και να μετατρέψει πολύ εύκολα την GPU από αερόψυκτη σε υδρόψυκτη. Να σημειωθεί πως λόγω των δύο συστημάτων ψύξης, η GPU απαιτεί τέσσερις θέσεις πάνω στην μητρική.

Επίσης, στο I/O της κάρτας υπάρχει πλήκτρο για εύκολη εναλλαγή ανάμεσα στα διάφορα BIOS που διαθέτει η GPU. Για την λειτουργία της απαιτεί δύο 8-pin power connectors, ενώ όσον αφορά το ρολόι του πυρήνα της, αυτό κατά την boost λειτουργία αγγίζει τα 1936MHz. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από την Colorful, η νέα GPU θα κυκλοφορήσει στο διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.

Η Colorful παρουσίασε και την συλλεκτική iGAME GTX 1070 SNAKE X-Top, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομάδα του League of Legends ‘Snake’. Εμφανισιακά, το λογότυπο της εν λόγω ομάδας υπάρχει στο κέντρο των τριών ανεμιστήρων της GPU, καθώς και στο backplate της. Για ακόμη μια φορά ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα διάφορα BIOS της κάρτας, ενώ όπως και η KUDAN, έτσι και η SNAKE X-Top χρειάζεται δύο 8-pin power connectors για να λειτουργήσει. Όσον αφορά την ταχύτητα του ρολογιού του πυρήνα της, αυτή αγγίζει τα 1675MHz και τα 1860MHz κατά την boost λειτουργία, κάνοντας την κάρτα αυτομάτως μια από τις γρηγορότερες GTX 1070 της αγοράς. Τέλος, θα κατασκευαστούν μόλις 200 τεμάχια για την iGAME GTX 1070 SNAKE X-Top και η διαθεσιμότητά της θα περιοριστεί σε συγκεκριμένες αγορές.