Με A1 χαρακτηρισμό οι microSD κάρτες κατάλληλες για Android εφαρμογές

Για βέλτιστη χρήση εφαρμογών από την κάρτα
24 Νοεμβρίου 2016 07:44
Με A1 χαρακτηρισμό οι microSD κάρτες κατάλληλες για Android εφαρμογές

Αν προσέξετε κάποια σύμβολα πάνω στη microSD κάρτα σας θα διαπιστώσετε πληροφορίες για την χωρητικότητα (HC, XC) και την ταχύτητά τους (Class 10). Πλέον θα βλέπετε και ένα ακόμη σύμβολο το οποίο θα διευκρινίζει αν η κάρτα είναι κατάλληλη για χρήση εφαρμογών στο Android κινητό σας. Το νέο Application Performance Class logo θα αποτυπώνεται στις κάρτες που προσφέρουν τις ελάχιστες τυχαίες και συνεχόμενες επιδόσεις σε ταχύτητα για να πληρούν τις προδιαγραφές χρόνου εκτέλεσης μιας εφαρμογής.

Ο νέος A1 χαρακτηρισμός θα απευθύνεται σε χρήστες Android συσκευών με Marshmallow και νεότερο λογισμικό, καθώς την adoptable storage υποστήριξη η Google την πρόσθεσε το 2015 στο λειτουργικό της. Αρκετές κάρτες δεν περνούν τα benchmarks για χρήση εφαρμογών, αφού έχουν βελτιστοποιηθεί για καταγραφή εικόνων και video. Πολλές φορές όμως οι χρήστες το διαπιστώνουν μετά την αγορά.  Έτσι οι κατασκευαστές θα μπορούν να ενημερώνουν με το νέο χαρακτηρισμό τον πελάτη αν η κάρτα είναι κατάλληλη για εφαρμογές πριν την αγορά της.

Ο αρχικός χαρακτηρισμός που θα δούμε θα είναι η App Performance Class 1, ή απλά A1, ενώ με τον καιρό θα εισαχθούν και άλλα επίπεδα καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Όταν βλέπετε λοιπόν το χαρακτηρισμό A1, αυτό σημαίνει πως η κάρτα πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Random Read Input-Output access Per Second (IOPS) of 1500
  • Write IOPS of 500
  • Sustained Sequential performance of 10MB/s.

Tags: