Το πρώτο "hydrail" τραίνο μηδενικών ρύπων εκπέμει μόνο ατμό

Το τέλος των ντιζελοκίνητων έρχεται στη Γερμανία
02 Νοεμβρίου 2016 08:01
Το πρώτο

Το πρώτο τραίνο στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων και υδρογόνο για καύσιμο έρχεται από τη Γερμανία. Το Coradia iLint όπως ονομάζεται, εκπέμπει μόνο ατμό στην ατμόσφαιρα και προσφέρει μια εναλλακτική στα 4.000 ντιζελοκίνητα τραίνα της χώρας. Η γαλλική εταιρία Alstom που τα κατασκευάζει ήδη έχει παραγγελία για άλλα 14 από την Lower Saxony και είναι πολύ πιθανόν να βλέπουμε πολλά περισσότερα πλέον στις γερμανικές ράγες σύμφωνα με την Die Welt.

Οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 και τότε ενσωματωθούν στο γερμανικό δίκτυο, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία.

Το iLint λειτουργεί με τεράστιες μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες τροφοδοτούνται με ενέργεια από μια δεξαμενή υδρογόνου στην οροφή του τραίνου. Το “hydrail” όπως ονομάστηκε η νέα αυτή κατηγορία, μπορεί να διανύσει 800χλμ την ημέρα με ταχύτητες 140km/h και είναι πολύ πιο αθόρυβο σε σχέση με τα παραδοσιακά τραίνα αφού ο μόνος ήχος που κάνει προέρχεται από τους τροχούς και την αντίσταση του αέρα.

Tags: