Η Γερμανία ζητάει από την Tesla να μη χρησιμοποιεί τη λέξη Autopilot

Και στέλνει επιστολές προειδοποιώντας τους κατόχους
17 Οκτωβρίου 2016 06:08
Η Γερμανία ζητάει από την Tesla να μη χρησιμοποιεί τη λέξη Autopilot

Οι κάτοχοι Tesla αυτοκινήτων στη Γερμανία δέχτηκαν επιστολές την προηγούμενη εβδομάδα από την Federal Motor Authority, με τις οποίες τους προειδοποιούσε πως το Autopilot χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων τους υπάρχει για υποβοήθηση του οδηγού και όχι για αντικατάστασή του. Δε σταμάτησε εκεί όμως και σύμφωνα με το Reuters ζητάει από την ίδια την Tesla να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον όρο “Autopilot” στις διαφημίσεις της για να μην παρεξηγηθεί ο όρος από τους επίδοξους αγοραστές.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως ο όρος “autopilot” χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην αεροδιαστημική βιομηχανία για να περιγράψει συστήματα που υποβοηθούν τους πιλότους σε πτήσεις και πως η εταιρία ήταν πάντα ξεκάθαρη στο ότι οι οδηγοί θα έπρεπε να έχουν πάντα την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο.

Μέχρι τώρα έχουμε δει το Autopilot της Tesla να κρατάει το αυτοκίνητο στη λωρίδα του με σταθερή ταχύτητα, να αλλάζει λωρίδα ανάβοντας το φλας και να παρκάρει μόνο του. Μερικά δυσάρεστα περιστατικά όμως ανάγκασαν τον Elon Musk να μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει για πλήρως αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2018 για αργότερα, ενώ με ένα software update τα Tesla πλέον απενεργοποιούν το Autopilot αν ο οδηγός πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.