Πως να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση στο Messenger

Μυστικές Συζητήσεις με όριο χρόνου
05 Οκτωβρίου 2016 07:38
Πως να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση στο Messenger

Η κρυπτογράφηση συνομιλιών στο Facebook Messenger υπάρχει εδώ και λίγο καιρό διαθέσιμη για πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Το χαρακτηριστικό δεν αναφέρθηκε ποτέ στις λεπτομέρειες της αναβάθμισης της εφαρμογής, γεγονός που σημαίνει πως η πλειοψηφία των χρηστών δεν έμαθαν ποτέ για το νέο χαρακτηριστικό. Πλέον, κάθε συνομιλία σας στο Facebook Messenger θα μπορεί να κρυπτογραφηθεί, ενεργοποιώντας το “Secret Conversations”.

Δυστυχώς πρέπει να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση για κάθε ξεχωριστή συνομιλία. Για να το ενεργοποιήσετε, επιλέξτε μια συνομιλία στο κινητό σας και από το εικονίδιο των πληροφοριών πάνω δεξιά, μπορείτε να βρείτε το “Μυστική Συζήτηση”. Και οι δύο χρήστες  πρέπει να έχουν την τελευταία έκδοση εγκατεστημένη για να λειτουργήσει η κρυπτογράφηση. Μόλις το ενεργοποιήσετε θα δείτε το ακόλουθο μήνυμα.

Τα μηνύματά σας είναι ήδη ασφαλή, αλλά οι μυστικές συζητήσεις κρυπτογραφούνται από τη μία συσκευή στην άλλη. Μπορείτε να επιλέξετε να εξαφανιστούν αυτά τα μηνύματα, ενώ θα μπορείτε και πάλι να αναφέρετε συζητήσεις ακόμα και αφού εξαφανιστούν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν το ενεργοποιήσετε, ανοίγει μια νέα συζήτηση με μαύρα χρώματα, στην οποία μπορείτε εσείς να ορίσετε πόση ώρα θα διαρκούν τα μηνύματά σας πριν να εξαφανιστούν, από το εικονίδιο του ρολογιού στα δεξιά. Εσείς είχατε αντιληφθεί το νέο χαρακτηριστικό; Το δοκιμάσατε; Πως σας φαίνεται; Πείτε μας στα σχόλια.