Το Google Home φέρνει την Google στο σαλόνι σας

Το αντίπαλο δέος του Amazon Alexa
04 Οκτωβρίου 2016 17:36
Το Google Home φέρνει την Google στο σαλόνι σας

Στα πλαίσια της εκδήλωσής της στο Σαν Φρανσίσκο, η Google παρουσίασε αναλυτικά το Google Home που είχαμε δει για πρώτη φορά στο πρόσφατο Google Ι/Ο. Πρόκειται για ένα έξυπνο ηχείο με το οποίο μπορείτε να μιλάτε απευθείας με την Google και επί της ουσίας είναι το αντίπαλο δέος του Alexa της Amazon. Η συσκευή ενεργοποιείται είτε αγγίζοντας το πάνω μέρος είτε λέγοντας την φράση "OK, Google". Έχει πλήκτρο mute ώστε να σταματά να ακούει και διαθέτει βάση που μπορεί να αλλάξει.

Θα υποστηρίζει όλες τις έξυπνες λειτουργίες του Google Assistant και έτσι θα μπορείτε να ακούσετε για παράδειγμα μια σύνοψη του προγράμματός σας στην αρχή της μέρας ή να ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε, αντί να ψάξετε χειροκίνητα στο διαδίκτυο. Παράλληλα, θα μπορείτε να ελέγξετε με την φωνή σας και έξυπνες συσκευές που συνδέονται στο Internet, όπως οι λάμπες Hue της Philips.

Το Google Home θα κοστίζει $129 και θα γίνει διαθέσιμο στις 4 Νοεμβρίου σε συγκεκριμένα καταστήματα. Περισσότερα για την φιλοσοφία του και τον τρόπο λειτουργίας του μπορείτε να μάθετε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Tags: