Google Pixel και Pixel XL

Τα νέα τηλέφωνα #MadeByGoogle
04 Οκτωβρίου 2016 14:43
Google Pixel και Pixel XL

Ήρθε η ώρα για την Google να παρουσιάσει τα νέα της τηλέφωνα, εγκαταλείποντας όπως φαίνεται τη Nexus ονομασία. Τα Google Pixel και Pixel XL παρουσιάζονται στις 19:00 ώρα Ελλάδος και στο παρόν άρθρο θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες καθώς θα ανανεώνεται διαρκώς. Τα Google Pixel και Pixel XL είναι τα πρώτα τηλέφωνα “made by google” όπως φρόντισε η ίδια η εταιρία να διατυμπανίσει με το αντίστοιχο hashtag. Την κατασκευή τους ανέλαβε η HTC, η οποία όμως δεν θα αναφέρεται ούτε στη συσκευή με κάποιο logo, ούτε στη marketing καμπάνια. Η Google θέλει με αυτό τον τρόπο να δώσει τη δική της μοναδική σφραγίδα στις νέες συσκευές.

Ο Rick Osterloch παρουσίασε ο ίδιος τα νέα τηλέφωνα. Με συνδυασμό γυαλιού και unibody αλουμινίου, τονίζει με νόημα πως η κάμερά του δεν εξέχει από το σώμα. Η πρωτοτυπία του Google Pixel είναι πως έχει το Google Assistant ενσωματωμένο στο τηλέφωνο. Η πρόσβαση σε αυτό εύκολη, είτε με το home button είτε με φωνητική εντολή. Με το Google Assistant, μπορείτε να ακούσετε μουσική, να βρείτε φωτογραφίες στο Google Photos, να στείλετε μηνύματα, να καλέσετε κάποιον, να αναζητήσετε πληροφορίες, όλα με τη χρήση της φωνής σας μόνο.

 

Η κάμερα είναι επίσης στο επίκεντρο του νέου Pixel. Η Google ανακοίνωσε πως το Pixel κατέκτησε την υψηλότερη θέση στο DxOMark με 89 πόντους. Η κάμερα είναι 12MP με f/2.0 και 1.55μm στο μέγεθος των pixels. Διαθέτει HDR+, τραβάει φωτογραφίες πιο γρήγορα από οποιοδήποτε smartphone, έχει optical image stabilization και προσφέρει δωρεάν αποθήκευση σε πλήρη ανάλυση μέσω των Google Photos. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8MP.

Το Pixel διαθέτει Quick Charging μέσω της USB-C θύρας, που υπόσχεται 7 ώρες λειτουργίας με 15 λεπτά φόρτισης, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, ενώ οι αναβαθμίσεις θα είναι άμεσα διαθέσιμες, κατευθείαν από την Google. Μάλιστα υποστηρίζει αυτόματες αναβαθμίσεις, ένα νέο χαρακτηριστικό του Nougat. Το λογισμικό θα εγκαθίσταται σε ξεχωριστό partition και μόλις κατέβει και επιβεβαιωθεί, απλά θα γίνεται η μετάβαση σε αυτό το partition.

Το Pixel έρχεται σε δύο μεγέθη, στις 5 και 5.5 ίντσες, θα έχουν όμως το ίδιο hardware. Μιλάμε λοιπόν για AMOLED οθόνες, τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 821 ο οποίος αποτελείται από 2 πυρήνες στα 2.15GHz και 2 στα 1.6GHz. Η RAM είναι στα 4GB LPDDR4 και η χωρητικότητά τους είναι στα 32GB και 128GB. Το Pixel έρχεται με μπαταρία 2770mAh και το Pixel XL με 3450mAh. Διαθέτει Bluetooth 4.2 και η audio jack θύρα των 3.5 χιλιοστών παρέμεινε. Τέλος, θα είναι συμβατό με το Google Daydream.

 

Οι νέες συσκευές θα έρθουν σε τρία χρώματα, Quite Black, Very Silver και Really Blue. Είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από σήμερα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο στο Google Store και οι τιμές θα ξεκινούν από τα $649.

 

Tags: