GoPro Karma: Επίσημα το πρώτο quadcopter drone της εταιρίας

Με παράλληλη ανακοίνωση των Hero 5 Black και Hero 5 Session
19 Σεπτεμβρίου 2016 20:15
GoPro Karma: Επίσημα το πρώτο quadcopter drone της εταιρίας

Όπως ήταν αναμενόμενο, η GoPro ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το πρώτο της quadcopter drone, το οποίο ονομάζεται GoPro Karma. Το Karma είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι βολική η μεταφορά του ακόμη και μέσα σε ένα μικρό σακίδιο. Το drone διαθέτει ένα 3-axis gimbal, το οποίο σταθεροποιεί την κάμερα. Ωστόσο, μπορεί να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί κανονικά, όπως όλες οι GoPro κάμερες. Διαθέτει χειριστήριο με οθόνη αφής και δύο joysticks, ενώ είναι συμβατό τόσο με τη σειρά Hero 4, όσο και με τη νέα σειρά Hero 5.

Το GoPro Karma θα γίνει διαθέσιμο στις 23 Οκτωβρίου και θα κοστίζει $799 χωρίς κάμερα. Με τη συνοδεία όμως της Hero 5 Session το κόστος θα φτάσει τα $999, ενώ με τη Hero 5 Black τα $1.099.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε και τις νέες κάμερες της σειράς Hero 5. Η Hero 5 Black αποτελεί την κορυφαία πρόταση της εταιρίας, αφού μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 12MP σε απλή και RAW μορφή και να απαθανατίσει 4K video στα 30fps ακόμη και με Wide Dynamic Range. Διαθέτει οθόνη αφής 2 ιντσών, ενσωματωμένο GPS δέκτη και είναι ανθεκτικό στο νερό μέχρι και 10 μέτρα βάθος. Από την άλλη, η Hero 5 Session είναι ικανή να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 10MP. Λάμπουν δια της απουσίας τους όμως όλα τα υπόλοιπα καλούδια που φέρει η Hero 5 Black. Ακόμη, και οι δύο κάμερες διαθέτουν τη νέα ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας της GoPro και υποστήριξη φωνητικού ελέγχου σε επτά γλώσσες. Μπορούν επίσης να δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας cloud GoPro Plus, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 29 Σεπτεμβρίου και θα κοστίζει $4.99 ανά μήνα.

Τέλος, οι Hero 5 Black και Hero 5 Session θα γίνουν διαθέσιμες στις 2 Οκτωβρίου και θα κοστίζουν $399 και $299, αντίστοιχα.