Ακυρώθηκε το Project Ara

Τίτλοι τέλους για το φιλόδοξο project της Google
03 Σεπτεμβρίου 2016 07:39
Ακυρώθηκε το Project Ara

Μπορεί τα LG G5 και Lenovo Moto Z να έφεραν κάποια modular χαρακτηριστικά στα τηλέφωνα, φαίνεται όμως πως η πραγματικά modular εποχή που υποσχέθηκε η Google θα αργήσει να έρθει. Σύμφωνα με το Reuters η Google ακύρωσε το Project Ara. Ο λόγος φαίνεται πως είναι επειδή θέλει να προωθήσει τα hardware σχέδιά της, ενοποιώντας τα τμήματα Chromebook και τηλεφώνων, τώρα που στο τιμόνι του τμήματος βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Motorola, Rick Osterloh.

Οι δυσκολίες για το Project Ara ξεκίνησαν πέρυσι με τα προβλήματα στους μαγνήτες των modules, επανήλθε όμως το Μάιο με την υπόσχεση ενός developer kit μέσα στη χρονιά και το εμπορικό προϊόν το 2017. Τώρα φαίνεται πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.

Δεν τελείωσαν όλα όμως αφού το Reuters σημειώνει πως ίσως να δούμε την Google να παραχωρεί την τεχνολογία σε κάποια συνεργαζόμενη εταιρία που θα είναι πιο πρόθυμη να ρισκάρει στην αγορά. Το σίγουρο είναι πως η όλη έρευνα που πραγματοποίησε η Google αυτά τα χρόνια γύρω από το προϊόν, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέου hardware και τεχνολογιών.

Αν και αρχικά η Google απέφυγε να τοποθετηθεί επίσημα στο θέμα, αρνούμενη να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από το Reuters, αργότερα εκπρόσωπός της παραδέχτηκε στο VentureBeat πως όντως το Project Ara ακυρώνεται, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.