Η Corning παρουσιάζει το Gorilla Glass 5

Η νέα γενιά του πανίσχυρου γυαλιού
21 Ιουλίου 2016 06:43
Η Corning παρουσιάζει το Gorilla Glass 5

Οι σπασμένες και γρατζουνισμένες οθόνες είναι ένα θέμα που πονάει κάθε χρήστη smartphone. Η Corning πήγε την προστασία της οθόνης από τις γρατζουνιές ένα βήμα παραπέρα με το Gorilla Glass 4, ενώ το 80% των τηλεφώνων που το ενσωμάτωναν επιζούσαν από πτώσεις του ενός μέτρου.

Τώρα έρχεται η νέα γενιά Gorilla Glass που υπόσχεται ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις. Το Gorilla Glass 5 έχει δοκιμαστεί για πτώσεις από τα 1.6 μέτρα πάνω σε “σκληρές επιφάνειες που δε συγχωρούν”. Η εταιρία ισχυρίζεται πως το νέο γυαλί είναι 4 φορές πιο ανθεκτικό από ανταγωνιστικά προϊόντα.

Σε έρευνα που έκανε η εταιρία, αποκαλύπτεται πως το 85% των χρηστών έχει ρίξει το τηλέφωνό του έστω μια φορά, ενώ το 55% το έχει ρίξει τρεις ή και περισσότερες φορές. Ο στόχος των 1.6 μέτρων δεν είναι τυχαίος για την Corning, αφού το 60% των πτώσεων προέρχεται από ύψος ανάμεσα στη μέση και τον ώμο των χρηστών. Το Gorilla Glass χρησιμοποιείται σήμερα σε 4.5 δισεκατομμύρια συσκευές και από σχεδόν όλους τους μεγάλους κατασκευαστές smartphones. Το Gorilla Glass 5 είναι “εμπορικά έτοιμο” από τώρα και θα αρχίσουμε να το βλέπουμε στις συσκευές αργότερα μέσα στη χρονιά.