Το Solar Probe Plus της NASA θα φτάσει πιο κοντά στον Ήλιο από οποιοδήποτε άλλο σκάφος

Ανυπόμονοι οι επιστήμονες για τα δεδομένα που θα συλλέξουν
17 Ιουλίου 2016 10:44
Το Solar Probe Plus της NASA θα φτάσει πιο κοντά στον Ήλιο από οποιοδήποτε άλλο σκάφος

Το καλοκαίρι του 2018 η NASA θα εκτοξεύσει το Solar Probe Plus, το οποίο αναμένεται να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Ήλιο, μόλις 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα, 7 φορές πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο σκάφος που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος.

Το Solar Probe Plus κατασκευάζεται στο John Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) στο Maryland των ΗΠΑ και ο project manager, Andy Driesman δήλωσε:

Φτάνοντας σε αυτό το σημείο δείχνει πως σχεδιάσαμε ένα διαστημικό όχημα, όργανα και μια αποστολή που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μηχανικές προκλήσεις που σχετίζονται με το σκληρό ηλιακό περιβάλλον και θα στείλει πίσω δεδομένα που οι επιστήμονες αναζητούν εδώ και δεκαετίες.

Το σκάφος θα μεταφέρει 4 όργανα τα οποία θα μετρήσουν το μαγνητικό πεδίο, τους ηλιακούς ανέμους και το ενεργειακό πλάσμα που περιβάλλει τον Ήλιο και τα δεδομένα που θα μεταφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας για τους επιστήμονες. Η θερμική ασπίδα των 11.5 εκατοστών θα το προστατεύσει από την έντονη θερμότητα που αναμένεται να αγγίξει τους 1.400 βαθμούς Κελσίου. Τα περάσματά του και η τροχιά του γύρω από την Αφροδίτη μάλιστα, θα του δώσουν ταχύτητα 200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, κάνοντάς το το ταχύτερο αντικείμενο που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος.