Έρχονται δύο νέα Nexus smartwatches από την Google

Εντείνει τον ανταγωνισμό η Google στα smartwatches
08 Ιουλίου 2016 06:50
Έρχονται δύο νέα Nexus smartwatches από την Google

Ανώνυμες “αξιόπιστες” πηγές του Android Police ισχυρίζονται πως η Google ετοιμάζει δύο Android Wear smartwatches με τη σφραγίδα Nexus. Οι κωδικές τους ονομασίες είναι Angelfish και Swordfish και θα αποτελέσουν τα “βαριά χαρτιά” της Google στον τομέα των wearables, με όλη την ανάπτυξη του Android Wear πλέον να βασίζεται σε αυτά.

Θα διαθέτουν στρογγυλή οθόνη, με το μεγαλύτερο από τα δύο (Angelfish) να προσφέρει LTE, GPS και αισθητήρα καρδιακών παλμών, ενώ το μικρότερο (Swordfish) δε θα διαθέτει LTE και GPS. Το Angelfish θα έχει μέγεθος 43.5mm και πάχος 14mm και θα διαθέτει πλήκτρο - κορώνα στα δεξιά καθώς και μικρότερα πλήκτρα για άγνωστες μέχρι στιγμής λειτουργίες. Το Swordfish παρομοιάζεται εμφανισιακά με το Pebble Time Round με μικρότερα bezels. Η διάμετρός του θα είναι στα 42mm με πάχος 10.6mm. Θα έχει μόλις ένα πλήκτρο στο πλάι.

Φήμες κάνουν λόγο για Snapdragon Wear 2100 επεξεργαστή και για τα δύο smartwatches, επεξεργαστής που δημιουργήθηκε ειδικά για τη βέλτιστη κατανάλωση μπαταρίας. Το Google Assistant που ανακοίνωσε η Google το Μάιο, θα είναι κυρίαρχο στη λειτουργία τους, κάνοντας πιο εύκολη την αλληλεπίδραση του χρήστη με το wearable. Το Android Police μάλιστα πιστεύει πως χάρη στο Google Assistant, τα δύο smartwatches θα έχουν χαρακτηριστικά που δε θα βρίσκονται σε άλλες Android Wear συσκευές. Το λογισμικό τους θα είναι το Android Wear 2.0. Τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας και στάδιο παραγωγής δεν έγιναν φυσικά γνωστά, αλλά μην περιμένετε να τα δούμε πριν τα νέα Nexus τηλέφωνα.