Η Google ζητάει την άδειά σας για να σας παρακολουθεί καλύτερα

Τι θα δείτε τις επόμενες εβδομάδες στο mail σας
30 Ιουνίου 2016 06:32
Η Google ζητάει την άδειά σας για να σας παρακολουθεί καλύτερα

Η Google θέλει να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας για διαφημίσεις, αλλά ζητάει πρώτα την άδειά σας. Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε στο Gmail σας ή στον Chrome μια ειδοποίηση με την οποία θα σας ζητείται να ρυθμίσετε το νέο τύπο του “ads personalization”. Αν δεχτείτε την αλλαγή, η Google θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που έχει για εσάς από υπηρεσίες όπως τα Search, Chrome και YouTube για να επηρεάσει διαφημίσεις που σας προσφέρονται μέσω των 2 εκατομμυρίων sites και apps με τα οποία συνεργάζεται η εταιρία, σε οποιοδήποτε smartphone ή desktop είστε συνδεδεμένοι. Μέχρι τώρα δεδομένα όπως το search history ή οι YouTube playlists δεν συνδέονταν με τα στοιχεία που εξυπηρετούν τις διαφημίσεις από το browsing σε sites ή εφαρμογές. Ρυθμίζοντας τα νέα settings, η Google λέει πως θα μπορέσει να σας προσφέρει διαφημίσεις πιο σχετικές με εσάς και σας προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο.

Οι ρυθμίσεις θα γίνονται μέσω της νέας My Activity σελίδας, επιτρέποντάς σας να σβήσετε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο για το οποίο δε σας ενδιαφέρουν πλέον σχετικές διαφημίσεις.

Οι διαφημιζόμενοι δε θα δουν άμεση διαφορά, σιγά-σιγά όμως με το συνδυασμό όλων των δεδομένων από mobile και desktops, τα Google ads θα γίνουν πιο αποδοτικά για αυτούς. Αν η ειδοποίηση δε σας έχει έρθει ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε τις νέες ρυθμίσεις από εδώ.