Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Γιατί δεν μπόρεσε η NSA να "σπάσει" το iPhone του τρομοκράτη του San Bernardino;

Το αποκάλυψε η ίδια σε συνέδριο

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Γιατί δεν μπόρεσε η NSA να "σπάσει" το iPhone του τρομοκράτη του San Bernardino;

Το γεγονός που δίχασε την Αμερική ανάμεσα στην ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα, ήταν η μάχη της Apple και του FBI για το iPhone 5c του τρομοκράτη του San Bernardino. Το FBI τελικά απέκτησε μέσω τρίτου πρόσβαση στο τηλέφωνο, εντύπωση όμως είχε προκαλέσει το γεγονός πως ούτε η πανίσχυρη NSA δεν μπόρεσε να “σπάσει” τη συσκευή.

Όπως αποκάλυψε ο υποδιευθυντής της NSA σε ένα συνέδριο για στρατιωτική τεχνολογία, η υπηρεσία του δεν μπόρεσε να  “σπάσει” το τηλέφωνο απλά επειδή το iPhone 5c δεν είναι δημοφιλής συσκευή και όχι επειδή είναι πέρα των δυνατοτήτων της μια τέτοια ενέργεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να είχαν χακάρει κάποιο άλλο μοντέλο iPhone. “Δεν το κάνουμε για κάθε έκδοση τηλεφώνου. Αν δεν έχουμε κάποιον κακό τύπο να το χρησιμοποιεί, δεν το κάνουμε”, δήλωσε, διευκρινίζοντας πως κατανέμουν τις δυνατότητές τους σε συγκεκριμένες συσκευές, συνήθως αυτές που είναι πιο δημοφιλείς στους στόχους που παρακολουθούν.

Advertisement

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.