Το Moto Z είναι η νέα ναυαρχίδα της Motorola

Με modular σχεδιασμό για χρήση MotoMods
10 Ιουνίου 2016 07:24
Το Moto Z είναι η νέα ναυαρχίδα της Motorola

Αποχαιρετούμε το Moto X και καλωσορίζουμε το Moto Z ως τη νέα ναυαρχίδα του 2016 για τη Motorola. Το Moto Z έχει μεταλλικό σώμα με 5.19mm πάχους και η εταιρία το αποκαλεί “το λεπτότερο premium smartphone του κόσμου”. Η οθόνη είναι AMOLED 5.5 ιντσών με ανάλυση 1440p, διαθέτει τον Snapdragon 820, 4GB RAM και 32GB ή 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η κεντρική κάμερα των 13MP και f/1.8, διαθέτει OIS και laser autofocus ενώ μπροστά βρίσκουμε κάμερα των 5MP με ευρυγώνιο φακό. Έχουμε ακόμα αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπροστινό flash και “επίστρωση που απωθεί το νερό”. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 2.600mAh.

Μαζί με το Moto Z παρουσιάστηκε και το Moto Z Force, το οποίο ενσωματώνει τη δεύτερη γενιά της Moto ShatterShield. Αντί για Gorilla Glass, η ShatterShield χρησιμοποιεί ένα “άθραυστο” πλαστικό για προστασία οθόνης. Η συσκευή είναι παχύτερη από το Moto Ζ, στα 6.99mm, έχει μεγαλύτερη μπαταρία 3.500mAh και ενσωματώνει κάμερα 21MP. Τα Moto Z και Moto  Z Force δε διαθέτουν audio jack 3.5mm και οποιαδήποτε σύνδεση με ακουστικά θα πρέπει να γίνεται μέσω της USB-C θύρα τους.

Και οι δύο συσκευές είναι συμβατές με το σύστημα modular αξεσουάρ, το “MotoMods”. Τα MotoMods είναι συσκευές που προσκολλώνται μαγνητικά στα τηλέφωνα προσφέροντας περισσότερες λειτουργίες. Υπάρχει ένα ηχείο από την JBL, ένας προτζέκτορας, μία επιπλέον μπαταρία σε διάφορες θήκες, δερμάτινες ή ξύλινες. Θυμίζει αρκετά το LG G5 αλλά στα Moto Z δε χρειάζεται να βγει η μπαταρία για να προστεθούν τα αξεσουάρ. Τα Moto Z, Moto Z Force και τα MotoMods θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.