Ινδικό γλυκό η ονομασία του Android N τελικά;

Στην πρώτη θέση το “Neyyappam”
30 Μαΐου 2016 05:59
Ινδικό γλυκό η ονομασία του Android N τελικά;

Η Google όπως κάθε χρονιά μας αφήνει στην αγωνία της ονομασίας της επόμενης έκδοσης του λογισμικού της, δίνοντας μόνο το πρώτο γράμμα της λέξης, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι πρόκειται για κάποιου είδους γλυκό. Έτσι μετά τα Cupcake, Donut, Éclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop και Marshmallow, ήρθε η σειρά για το 14ο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, αλλά αυτή τη φορά η Google αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια των χρηστών για να ονομάσει το Android N.

Έτσι, παρόλο που στην αρχή τα “Nougat” και “Noutella” ήταν οι πιο δημοφιλείς επιλογές, οι Ινδοί με τον τεράστιο πληθυσμό τους προσπαθούν να αποκτήσει το Android N την ονομασία “Neyyappam”, ένα παραδοσιακό γλυκό από τη νότια επαρχία της Kerala στην Ινδία, το οποίο είναι ουσιαστικά βαθιά τηγανισμένο ρύζι με jiggery, μία ακατέργαστη ζάχαρη από χυμό φοινικόδεντρων.

Η ψηφοφορία θα κλείσει επίσημα στις 9 Ιουνίου, αλλά ακόμα κι αν το Neyyappam βγει πρώτο, δεν είναι σίγουρο πως η Google θα επιλέξει μια λέξη που μπορεί να είναι δύσκολη για αρκετό κόσμο σε άλλες χώρες.

Tags: