Η Google νικήτρια στην εξαετή διαμάχη με την Oracle για το Android 

Δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα η Google

Η Google νικήτρια στην εξαετή διαμάχη με την Oracle για το Android

Η εξαετής δικαστική διαμάχη μεταξύ Google και Oracle βρίσκει την πρώτη νικήτρια, αφού δικαστήριο αποφάνθηκε πως το Android λειτουργικό της Google δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα της Oracle.

Η Oracle ισχυριζόταν πως τα application programming interfaces (API), που ορίζουν τον τρόπο που ένας κώδικας επικοινωνεί με άλλα κομμάτια κώδικα, ήταν μέρος του Java, το οποίο ήρθε στην κατοχή της Oracle όταν αυτή εξαγόρασε τη Sun Microsystems. Με τα δύο τρίτα των κινητών τηλεφώνων να τρέχουν Android, η υπόθεση είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς στην περίπτωση που νικήτρια έβγαινε η Oracle, θα έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος που γράφονται εφαρμογές στο Android OS.

Η Google χαρακτήρισε την απόφαση ως “μια νίκη για το Android οικοσύστημα και για τους προγραμματιστές λογισμικού που βασίζονται σε ανοιχτές και ελεύθερες γλώσσες προγραμματισμού για να δημιουργήσουν καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα”.

Από την άλλη ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Dorian Daley, δήλωσε πως “πιστεύουμε ακράδαντα πως η Google ανέπτυξε το Android αντιγράφοντας παρανόμως τον πυρήνα της Java τεχνολογίας για να μπει γρήγορα στην αγορά των κινητών συσκευών. Σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την υπόθεση με έφεση σε Ομοσπονδιακό επίπεδο”.

0 σχολια