Αυτό είναι το πάμφθηνο Mi Drone της Xiaomi

Ο άμεσος ανταγωνιστής του Phantom της DJI
26 Μαΐου 2016 07:24
Αυτό είναι το πάμφθηνο Mi Drone της Xiaomi

Η Xiaomi αποκάλυψε το Mi Drone, ένα quadcopter με 4K κάμερα που μοιάζει αρκετά με τα Phantom της DJI. Η κάμερα έχει έναν Sony αισθητήρα των 12.4MP που καταγράφει 4K video στα 30fps και απαθανατίζει RAW φωτογραφίες. Το αποσπώμενο gimbal προσφέρει σταθεροποίηση τριών αξόνων και διορθώνει τη θέση του 2.000 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ υποβοηθάται από έναν optical flow sensor που βρίσκεται μεταξύ της κάμερας και την μπαταρίας στο πίσω μέρος.

Το controller έχει θήκη για smartphone και δύο κεραίες που μπορούν να διατηρούν τον έλεγχο του drone για 2 χιλιόμετρα, καθώς και 720p video stream. Διαθέτει ένα πλήκτρο για αυτόματη απογείωση και προσγείωση και ένα πλήκτρο για άμεση αυτόματη επιστροφή του drone.

Η αποσπώμενη μπαταρία των 5.100mAh κρατάει το drone στον αέρα για 27 λεπτά. Το drone επιστρέφει αυτόματα στη βάση όταν ανιχνεύσει χαμηλή στάθμη στην μπαταρία, ενώ το ακριβές GPS επιτρέπει την εύκολη εύρεσή του ακόμα και μετά από μία ατυχή πτώση. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων drone, όπως σχεδιασμός διαδρομής, απευθείας πτήση σε σημείο ενδιαφέροντος και κυκλική πτήση γύρω από ένα αντικείμενο με ταυτόχρονη καταγραφή του. Το σύστημα αισθητήρων του στο κάτω μέρος, του επιτρέπει να πετάει σταθερά σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα κι όταν δεν έχει σήμα GPS.

Όλα αυτά στην τιμή των €410 για το 4K μοντέλο, ενώ υπάρχει και ένα 1080p μοντέλο με 60fps και ένα χιλιόμετρο εμβέλεια στα €340. Υπάρχει ακόμα και τσάντα μεταφοράς στα €14. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει τέλη Ιουλίου στην Κίνα, χωρίς να υπάρχει ακόμα ενημέρωση για κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Tags: