Η Nokia επιστρέφει δυναμικά με Android συσκευές

Το όνειρο πολλών γίνεται πραγματικότητα
18 Μαΐου 2016 16:03
Η Nokia επιστρέφει δυναμικά με Android συσκευές

Σήμερα η Nokia ανακοίνωσε επίσημα τα νέα της σχέδια που αφορούν την επιστροφή της στην αγορά των smartphones και των tablets. Μετά από την όχι και τόσο καλή πορεία της υπό τη αιγίδα της Microsoft, αλλά και τη λήξη του συμβολαίου τους, η Nokia επιστρέφει δυναμικά στις αγορές με Android συσκευές. Αυτό είναι βέβαια και το όνειρο πολλών, το οποίο φαίνεται πως αρχίζει να υλοποιείται. Και πως θα γίνει αυτό;

Σύμφωνα με τη Nokia, αυτή θα χορηγήσει την άδεια εκμετάλλευσης του brand της και της πνευματικής της ιδιοκτησίας σε μια νεοσύστατη εταιρία που ονομάζεται HMD Global και έχει έδρα τη Φιλανδία. Αυτή θα καθοδηγείται από τον Arto Nummela, ο οποίος ήταν σημαντικό στέλεχος της Nokia που μετακόμισε στην Microsoft, όταν αυτή ανέλαβε το mobile τμήμα της πρώτης. Ο Arto Nummela θα αναλάβει τα καθήκοντα του CEO, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή των εταιριών, κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Επιπλέον, η Nokia θα έχει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της HMD Global, ορίζοντας κάποια standards για το πως θα πρέπει να είναι οι συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Τέλος, η FIH είναι θυγατρική της Foxconn, η οποία πήρε από τη Microsoft τα "απομεινάρια" του mobile τμήματος της Nokia έναντι $350 εκατομ. Έτσι, μαζί HMD Global και FIH είναι αυτές που θα αναλάβουν την παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια της Nokia, ώστε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του το brand της.