Νέο Android VR headset από την Google

Θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα
13 Μαΐου 2016 06:39
Νέο Android VR headset από την Google

Το Google Cardboard κυκλοφόρησε το 2014 και παρόλο τον απλοϊκό και σχεδόν παιδικό τύπο του, έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και προώθησε το ενδιαφέρον για την εικονική πραγματικότητα. Φαίνεται όμως πως ήρθε ο καιρός για το διάδοχό του. Προηγούμενες φήμες ανέφεραν πως η Google αναπτύσσει ένα νέο VR headset το οποίο δε θα χρειάζεται smartphone ή PC για να λειτουργήσει, ενώ αργότερα είδαμε και τη δημιουργία ενός νέου τομέα στην εταιρία, αποκλειστικά για το VR.

Τώρα ο tech δημοσιογράφος Peter Rojas ισχυρίζεται πως η Google θα αποκαλύψει “οπωσδήποτε” ένα Android VR headset την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016. Οι πηγές του Rojas αναφέρουν πως το Android VR (αυτή θα είναι η πιθανή ονομασία του), θα προσφέρει καλύτερη VR εμπειρία από το Gear VR της Samsung, καθώς δε θα χρειάζεται τηλέφωνο, θα υπολείπεται όμως των Oculus Rift και HTC Vive.

Το Android VR αναμένεται να είναι πλήρως ασύρματο, με το δικό του επεξεργαστή και μπαταρία, ενώ άλλες αναφορές ισχυρίζονται πως θα έχει και εξωτερικές κάμερες για μεγαλύτερη εμβύθιση στη VR εμπειρία.