Σε κρίση η βαριά βιομηχανία της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό

Καθυστερήσεις σε εργοστάσια αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών
18 Απριλίου 2016 07:13
Σε κρίση η βαριά βιομηχανία της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε καθυστερήσεις στην παραγωγή των εργοστασίων της στην Ιαπωνία, μετά τη σειρά καταστροφικών σεισμών στα βορειοανατολικά της χώρας που ξεπέρασαν τα 7 Ρίχτερ και προκάλεσαν πέρα από απώλειες ανθρώπινων ζωών και σημαντικές ζημιές σε εργοστάσια. Καθυστερήσεις στην παραγωγή παρουσιάζουν ακόμα τα εργοστάσια των Honda, Nissan, Suzuki, Mazda, Isuzu και Mitsubishi.

Στο χώρο των ηλεκτρονικών, η Sony Corp σταματά προσωρινά την παραγωγή αισθητήρων κάμερας από το εργοστάσιό της στο Kumamoto, καθώς διαπίστωσε δομικές ζημιές και ζημιές στον εξοπλισμό. Τα εργοστάσια σε Nagasaki και Oita συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το αν αυτό το γεγονός θα έχει επίπτωση στην παραγωγή των καμερών smartphones. Hitachi, Canon, Toshiba και Panasonic, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα στην παραγωγή τους.

Ακόμα και οι πιο ανθεκτικές στρατηγικές εκτίμησης κινδύνου δεν είναι δυνατόν να προβλέψουν τέτοια καταστροφικά σενάρια και είναι σχεδόν σίγουρο πως οι επιπτώσεις του σεισμού αυτού σε ηλεκτρονικά και αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι παγκόσμιας κλίμακας.