Οι μεγαλύτερες ανακοινώσεις του F8 συνεδρίου του Facebook

Ένα συνέδριο προγραμματιστών που μας αφορά όλους
13 Απριλίου 2016 08:01
Οι μεγαλύτερες ανακοινώσεις του F8 συνεδρίου του Facebook

Μπορεί να μην είναι τόσο ενδιαφέρον όσο τα Keynote της Apple ή το Build Developer Conference της Microsoft, αλλά το F8 event του Facebook έχει ειδικό βάρος, αφού αφορά το δημοφιλέστερο social network του πλανήτη. Το F8 πραγματοποιήθηκε χτες στο San Francisco και πρώτο στη λίστα είχε ένα νέο εργαλείο προγραμματιστών για να δημιουργήσουν bots στο Messenger, επιτρέποντας την πιο εύκολη αλληλεπίδραση με τις εταιρίες. Ο Zuckerberg, έδειξε στη σκηνή πως ένα bot του CNN μπορούσε να στέλνει ειδήσεις σε χρήστη, οι οποίες με τον καιρό θα προσαρμόζονταν στα ενδιαφέροντά του. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με μια επιχείρηση μέσω messenger για να δώσουν την παραγγελία τους.

Είδαμε επίσης το Account Kit, ένα login εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους developers να δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν login στο Facebook λογαριασμό τους χωρίς κωδικό, απλά με τη χρήση του αριθμού κινητού τηλεφώνου ή του mail τους.

Ένα νέο API θα επιτρέψει επίσης την ενσωμάτωση live-streaming video σε εφαρμογές, όπως αυτή της DJI.

Προστίθεται επίσης ένα “Save to Facebook” πλήκτρο για αποθήκευση σε web, καθιστώντας άχρηστα τα Pocket και Instapaper. Θα μπορεί κανείς πλέον να δημοσιεύει κείμενα που παίρνει από άλλο website κατευθείαν στο Facebook με το share quotes. Το profile expression kit θα δίνει περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας ενός μικρού video για εικόνα προφίλ. Το συνέδριο θα συνεχιστεί και σήμερα.