Οι διασώστες στην Ευρώπη θα χρησιμοποιούν drones της DJI για επιχειρήσεις διάσωσης

Ξεκινούν το Μάιο οι δοκιμές
08 Απριλίου 2016 07:01
Οι διασώστες στην Ευρώπη θα χρησιμοποιούν drones της DJI για επιχειρήσεις διάσωσης

Η DJI ανακοίνωσε πως εκπαιδεύει διασώστες σε όλη την Ευρώπη για τη χρήση drones κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης. Το project πραγματοποιείται σε συνεργασία με το European Emergency Number Association (EENA) και σκοπό έχει να προσφέρει σε επιλεγμένες ομάδες Ευρωπαίων διασωστών τα Phantom, Inspire και Matric 100 drones της DJI, καθώς επίσης και το Zenmuse XT με δυνατότητες θερμικής απεικόνισης, για να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές διάσωσης.

Τα drones αλλάζουν τον τρόπο που οι διασώστες λειτουργούν, βοηθώντας όχι μόνο τους αρχηγούς των ομάδων να πάρουν πιο γρήγορες, πιο έξυπνες και με καλύτερη πληροφόρηση αποφάσεις, αλλά δίνουν και στους διασώστες μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην πληροφόρησή τους με μια εναέρια οπτική” δήλωσε ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της DJI, Romeo Durscher.

Οι δύο πρώτες δοκιμαστικές αποστολές θα πραγματοποιηθούν το Μάιο και το Σεπτέμβριο σε Δανία και Ιρλανδία αντίστοιχα. Στη Δανία το Πυροσβεστικό Σώμα θα εκπαιδευτεί στις χρήσεις drone για πυρκαγιές, χημικά ατυχήματα, καραμπόλες αυτοκινήτων και διάσωση σε νερό. Στην Ιρλανδία ομάδες διάσωσης χρησιμοποιούν ήδη το development kit της DJI για να συντονίσουν αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ θα βελτιώσουν το συγχρονισμό των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο.