Η HP παρουσιάζει το Spectre, το λεπτότερο laptop του κόσμου

Λεπτό όσο μια μπαταρία AAA
06 Απριλίου 2016 06:39
Η HP παρουσιάζει το Spectre, το λεπτότερο laptop του κόσμου

Η HP παρουσίασε το Spectre, το λεπτότερο laptop του κόσμου με πάχος μόλις 10.4mm. “Οι απαιτήσεις για ποιότητα αλλάζουν το τοπίο στην premium κατηγορία” δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Customer Experience τμήματος της εταιρίας, Mike Nash. “Οι άνθρωποι θέλουν πλέον ένα laptop που να ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά, η μπαταρία του να κρατάει όλη μέρα, λεπτότερο σχεδιασμό και να ενεργοποιείται αμέσως. Δε θέλω συνέχεια να ψάχνω μια πρίζα και δεν κουβαλάω πλέον καλώδιο μαζί μου. Είναι σχεδόν lifestyle αλλαγή” συμπλήρωσε. Το HP Spectre ξεκινά από τα $1170 για 8GB LDDR3 RAM, 256GB PCIe SSD και έχει μπαταρία διάρκειας 9.45 ωρών.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακόνημα, έχει Full HD οθόνη 13.3 ιντσών με 300 NITS φωτεινότητα και 72% ποικιλία χρωμάτων. Έχει επίσης ηχεία Bang & Olufsen και ζυγίζει 1.1kg. Στο εσωτερικό κρύβεται ένας Intel Core i5 ή i7 και χρησιμοποιεί ένα νέο είδος ψύξης, το οποίο ονομάζεται υπερβαρική ψύξη. Αντί να χρησιμοποιεί ανεμιστήρες στην ψύκτρα, η HP δημιούργησε έναν υπερβαρικό θάλαμο για την ψύξη του επεξεργαστή με ρεύμα αέρα.

Η οθόνη είναι μόλις 2mm σε πάχος, ενώ το Gorilla Glass 4 που την προστατεύει είναι 0.4mm. Τα πλήκτρα στο πάτημά τους διανύουν απόσταση 1.3mm και το laptop διαθέτει θύρα USB-C.

Tags: