Οι μηχανικοί της Apple απειλούν με μαζικές παραιτήσεις

Αν αναγκαστούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση του iPhone
19 Μαρτίου 2016 07:54
Οι μηχανικοί της Apple απειλούν με μαζικές παραιτήσεις

Οι μηχανικοί της Apple παίρνουν θέση στη διαμάχη της εταιρίας με το FBI και αποκαλύπτουν σε συνέντευξή τους στους New York Times πως σε περίπτωση που η Apple χάσει στα δικαστήρια και τους δοθεί εντολή να δημιουργήσουν μία πίσω πόρτα στο λογισμικό της, θα παραιτηθούν μαζικά.

Μερικοί λένε πως θα παρεμποδίσουν αυτή την προσπάθεια, άλλοι λένε ότι μπορεί ακόμα και να παραιτηθούν από τις υψηλόμισθες θέσεις τους αν είναι να υπονομεύσουν την ασφάλεια του λογισμικού το οποίο έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει” αναφέρουν οι Times.

Το κύριο επιχείρημα του FBI αυτή τη στιγμή είναι πως μια ιδιωτική εταιρία δεν πρέπει να αποφασίζει αν η κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα κατά τη διάρκεια έρευνας ενός εγκλήματος. Αν τελικά επικρατήσει η θέση του FBI, η μαζική φυγή των μηχανικών της Apple θα καθυστερήσει σημαντικά την όποια προσπάθεια δημιουργίας πίσω πόρτας στο λογισμικό της εταιρίας, καθώς ακόμα και τα έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν πως το FBI δεν μπορεί να ξεκλειδώσει εύκολα το iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple.