Η Google στην αντιμετώπιση του ιού Zika

Εργαλείο χαρτογράφησης και συνεργασία με UNICEF
12 Μαρτίου 2016 07:56
Η Google στην αντιμετώπιση του ιού Zika

Η Google ανακοίνωσε τη δραστηριοποίησή της για την αντιμετώπιση του ιού Zika στην Λατινική Αμερική και Βραζιλία με βελτιωμένα δεδομένα χαρτογράφησης και περισσότερες πληροφορίες online για τον ιό. Σε συνεργασία με τη UNICEF θα καταγράφει σε χάρτες τα κρούσματα του ιού, προσπαθώντας να αναγνωρίσει νέα ξεσπάσματα. Αναλύοντας δεδομένα καιρού αλλά και μετακίνησης ανθρώπινου πληθυσμού μέσω αερογραμμών ή μέσων μαζικής μεταφοράς, θα μπορέσει να βοηθήσει οργανισμούς και κυβερνήσεις να οχυρωθούν καλύτερα μπροστά στην απειλή του ιού. Η Google πρόσφερε επίσης και $1 εκατομμύριο στη UNICEF για την εξάλειψη των κουνουπιών, την ανάπτυξη εμβολίου και τις καμπάνιες ενημέρωσης.

Αποτελέσματα για τον ιό Zika είναι τώρα διαθέσιμα σε 16 γλώσσες, ενώ αναλύονται τα συμπτώματα και οι ανακοινώσεις των οργανισμών. Σε συνεργασία με δημιουργούς YouTube, όπως το Sesame Street, θα προσφέρει ενημέρωση για τον ιό. Η Google παρατήρησε πως υπάρχει μια αύξηση ενδιαφέροντος για τον ιό Zika κατά 3.000% από τον Οκτώβριο του 2015.

Η έξαρση του ιού Zika ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει έκτακτη κατάσταση τον προηγούμενο μήνα. Ο ιός επεκτάθηκε γρήγορα στη Νότιο και Κεντρική Αμερική και ειδικοί υπολογίζουν πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Υπάρχουν ενδείξεις πως ο ιός Zika συνδέεται με προβλήματα στα βρέφη κατά τις γεννήσεις και σπάνιες νευρολογικές διαταραχές, αν και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως λειτουργεί ο ιός.

Tags: