"Η Apple βοηθάει απαγωγείς, ληστές και δολοφόνους"

Δηλώνει ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής του NYPD
11 Μαρτίου 2016 08:11

Ο πόλεμος εντυπώσεων μεταξύ Apple και FBI συνεχίζεται και τώρα έρχεται και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, John Miller, για να ρίξει λάδι στη φωτιά. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Miller δήλωσε έκπληκτος από την άρνηση της Apple να ξεκλειδώσει το iPhone 5c, σημειώνοντας πως η Apple επιλέγει να βοηθήσει δολοφόνους.

Δεν ξέρω τι έγινε και η Apple άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να σχεδιάσει ένα σύστημα που τους καθιστούσε ανήμπορους να βοηθήσουν την αστυνομία. Ουσιαστικά βοηθούν απαγωγείς, ληστές και δολοφόνους οι οποίοι καταγράφηκαν στις συνομιλίες τους από τις φυλακές Riker να λένε στους συντρόφους τους έξω πως «πρέπει να πάρεις iOS 8. Είναι ένα δώρο από το Θεό επειδή οι αστυνομικοί δεν μπορούν να το σπάσουν»”. Πρόσθεσε επίσης πως το αστυνομικό τμήμα του Manhattan έχει στην κατοχή του 175 iPhones στα οποία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Από την άλλη, ο επικεφαλής υπηρεσιών της Apple, Eddy Cue, δήλωσε πως αν η Apple υποκύψει στο αίτημα του FBI, δε θα αργήσει να έρθει η ώρα που η κυβέρνηση θα μπορεί να ανοίγει κατά βούληση τις κάμερες και τα μικρόφωνα των iPhones εν αγνοία του χρήστη. “Που θα σταματήσει αυτό;” αναρωτιέται. “Σε υπόθεση διαζυγίου; Σε υπόθεση παράνομης μετανάστευσης; Σε φορολογική υπόθεση; Κάποια μέρα κάποιος θα μπορεί να ανοίξει το μικρόφωνο του τηλεφώνου. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό σε αυτή τη χώρα”.